Elim Chan, una de les artistes més sol·licitades de la seva generació, executa un ventall inusualment ampli d’obres simfòniques que van des del període clàssic fins a l’actualitat. El diari The Sunday Times descriu Chan com «un exemple rar de directora jove que és alhora brillant i gens presumptuosa». El gener del 2022, el Boston Classical Review parlava d’un «prodigi de control i enteniment» després del debut de Chan amb l’Orquestra Simfònica de Boston: «[…] Chan va ser la revelació de la nit. Com a directora, és l’encarnació del principi que menys és més. Com Fritz Reiner o Bernard Haitink, no és excessivament expressiva al pòdium. Però marca el ritme d’una manera clara, estalvia gestos i les seves indicacions són precises. A més, té una oïda extraordinàriament sensible».
Va ser nomenada directora titular de l’Orquestra Simfònica d’Anvers a principis de la temporada 19-20. Algunes de les actuacions més destacades que fa amb aquesta orquestra la temporada 22-23 són la direcció de la Simfonia n. 1 de Mahler i del Rèquiem alemany de Brahms, a més d’una gira per l’estat espanyol. Chan és també una de les artistes insígnia 22-23 del Musikverein de Viena i això la porta a dirigir l’Orquestra Simfònica de la Ràdio ORF, l’Orquestra Simfònica de Viena i l’Orquestra Filharmònica de Cambra Alemanya de Bremen a la Goldener Saal. Altres fites de la temporada són el seu debut amb les orquestres simfòniques de Pittsburgh i San Francisco, actuacions amb les orquestres de Toronto, Cincinnati i Atlanta i el retorn a la Filharmònica de Los Angeles. A Europa ampliarà el seu àmbit d’activitat dirigint per primera vegada l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i en concerts amb la Filharmònica d’Oslo, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Finlàndia i l’Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín.
Nascuda a Hong Kong, Elim Chan va estudiar a l’Smith College (Northampton, Massachusetts) i la Universitat de Michigan. El 2014 va ser la primera dona que va guanyar el concurs de direcció orquestral Donatella Flick; aquest premi li va permetre ser ajudant de direcció a l’Orquestra Simfònica de Londres durant la temporada 15-16, on va treballar braç a braç amb Valery Gergiev. La temporada següent Elim va entrar al programa de beques Gustavo Dudamel de la Filharmònica de Los Angeles. El 2015 a Lucerna va assistir a les classes magistrals de Bernard Haitink, director a qui deu molt pel suport i els ànims que li ha donat. En les darreres temporades, Chan s’ha estrenat amb l’Orquestra Simfònica de Chicago, l’Orquestra de Cleveland, l’Orquestra de Cambra Mahler i l’Orquestra Filharmonia de Londres, entre altres.
Representació exclusiva internacional: Kristin Schuster, Classic Concerts Management GmbH