L’increïble do, la visió artística i la llibertat creativa de Lucas Debarguees van posar de manifest en les seves actuacions en el Concurs Internacional Txaikovski de Moscou el 2015 i va ser distingit amb l’anhelat Premi de l’Associació de Crítics Musicals de Moscou.
Actualment, Lucas és convidat a tocar en solitari i amb les principals orquestres als escenaris més prestigiosos del món, com la Filharmònica de Berlín, el Concertgebouw d’Amsterdam, el Théâtre des Champs Elysées i la Filharmònica de París, el Wigmore Hall i el Royal Festival Hall de Londres, el Suntory Hall de Tòquio i, sens dubte, la llegendària Gran Sala del Conservatori de Moscou, el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg i el Carnegie Hall de Nova York.
Lucas Debargue col·labora regularment amb Valery Gergiev, Mikhail Pletnev, Andrey Boreyko, Tugan Sokhiev, Vladimir Spivakov i Bertrand de Billy. Els seus companys de música de cambra inclouen Gidon Kremer i Martin Fröst.
Nascut el 1990, Lucas Debargue es va forjar un camí molt poc convencional cap a l’èxit. Després de descobrir la música clàssica als 10 anys, va començar a alimentar la seva passió i curiositat amb diverses experiències artístiques i intel·lectuals, que incloïen estudis avançats de literatura i filosofia. La seva trobada amb la cèlebre professora de piano Rena Shereshevskaya va suposar un punt d’inflexió: la seva visió i orientació van inspirar Lucas a comprometre’s professionalment amb la música per a tota la vida.
Sony Classical ha publicat cinc dels seus àlbums amb música de Scarlatti, Bach, Beethoven, Schubert, Chopin, Liszt, Ravel i Medtner. El seu homenatge en quatre volums a Scarlatti, que va sortir a finals del 2019, va ser elogiat per The New York Times i seleccionat per NPR entre “els deu àlbums clàssics que marcaran el començament de la pròxima dècada”.
La irrupció de Lucas al Concurs Txaikovski apareix al documental To Music, dirigit per Martin Mirabel, que es va projectar al Festival Internacional de Cinema de Biarritz el 2018.