Yulianna Avdeeva va obtenir el reconeixement mundial al Concurs Chopin de 2010, on va guanyar el Primer Premi.
Ben establerta com a concertista a Europa, Amèrica, el Japó, Corea i l’Àsia, la darrera gravació de Yulianna, Resilience (Pentatone), se centra en la història del compositor Wladyslaw Szpilman, l’àlbumdel qual inclou música de Prokófiev, Xostakóvitx i Weinberg. En els pròxims mesos, Yulianna realitzarà una nova gravació amb obres tardanes de Liszt i peces tardanes de Chopin, juntament amb la Sonata n. 2.
Yulianna ha ofert concerts a la Filharmònica de Varsòvia, al Rudolfinum de Praga, a la Pierre Boulez Saal de Berlín, a la Konzerthaus de Viena i a l’Elbphilharmonie d’Hamburg. També ha ofert concerts solidaris per ajudar Ucraïna al costat d’Anne-Sophie Mutter al Festival de Música de Cambra de Lucerna.
Després dels seus debuts la temporada passada al Carnegie Hall, al Rockport Festival i el seu retorn al Tippet Rise amb Gidon Kremer, els compromisos de Yulianna aquesta temporada inclouen concerts amb Joana Mallwitz i la Konzerthaus Orchester Berlin, Tugan Sokiev i la Gewandhaus Orchestra Leipzig, Manfred Honeck i la WDR Symphony Cologne, James Conlon i la Simfònica de Baltimore, Peter Popelka i la Simfònica de Pittsburg o amb Tugan Sokhiev i la Simfònica de Chicago, per citar-ne alguns. Realitza gires pel Japó tant en recital com en concerts amb l’Orchestra of the 18th Century.
La seva activitat en recital aquesta temporada inclou Chicago, Leeds, Cardiff, Hamburg, Saragossa, Madrid, Alacant, Tenerife, Gènova o Praga, amb programes que van des de Hammer Klavier a Liszt, Chopin i Rakhmàninov, Bach i, per descomptat, Szpilman, Weinberg, Prokófiev i Xostakóvitx.
Els aficionats al piano de tot el món també gaudeixen del seu projecte educatiu en línia, el #AvdeevaBachProject, que va posar en marxa durant el confinament per la Covid-19, i que va obtenir més de mig milió de visites.