BIOGRAPHY
Aplaudit arreu del món com una figura clau de la música actual, Pierre-Laurent Aimard gaudeix d’una exitosa carrera internacional. Considerat un «visionari extraordinari» per The Washington Post i artista pioner cèlebre per les seves idees reveladores, el 2017 Aimard va rebre el prestigiós Premi internacional de Música Ernst von Siemens en reconeixement a una vida al servei de la música.
Durant aquesta temporada 21-22, segueix fent gires internacionals amb orquestres i directors destacats com l’Orquestra Filharmònica de Munic i Nagano, l’Orquestra Philarmonia i Heras-Casado, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt i Altinoglu, l’Orquestra Simfònica de Viena i Afkham i l’Orquestra Simfònica de San Francisco i Salonen amb qui enregistrarà els concerts per a piano n. 1 i n. 3 de Bartók.
Ha col·laborat estretament amb molts compositors destacats, com György Ligeti, de qui ha enregistrat les obres completes per a piano. També ha treballat amb Stockhausen, George Benjamin i Pierre Boulez que va nomenar Aimard, quan només tenia 19 anys, primer pianista solista de l’Ensemble Inter-Contemporain. La temporada 20-21, Aimard va crear una adaptació única i artistal del llegat de Beethoven en un programa titulat Beethoven l’avantguardista en motiu del 250è aniversari del compositor.
Elogiat també per The Guardian com «un dels millors intèrprets de Messiaen», Aimard és un músic innovador i rellevant del repertori pianístic de qualsevol època. Ha estat convidat a moltes residències per dirigir i tocar, entre les que destaquen el Musikkollegium Winterthur, on va commemorar diferents compositors, començant amb el cicle complet de concerts per a piano de Beethoven. D’altra banda, ha dut a terme projectes pioners a la Casa da Música de Porto, el Carnegie Hall i el Lincoln Center de Nova York, el Konzerthaus de Viena, l’Alte Oper de Frankfurt, el Festival de Lucerna, el Mozarteum de Salzburg, el festival Cité de la Musique de París, el Festival de Tanglewood i el Festival d’Edimburg. A més, va ser director artístic del Festival d’Aldeburgh entre el 2009 i el 2016.